søndag den 30. oktober 2011

Weekenden her.....

Som nævnt i tidligere indlæg, blev min knægt jo døbt for 14 dage siden - som 32-årig. Årsagen var at han meget gerne ville stå Fadder (det er det her med stavemåden) for sin svigerinde's knægt dåb. Her er et elendigt billede af seancen i går i Skelgårdskirken på Amager. Der var intet lys i kirken - borset fra dem på alteret - kun lys ind fra store vinduer, hvilket i kirken gav en lidt underlig lysvirkning...som mit mobiltelefonkamera ikke var glad for ;-) Knægten er ham der holder den lille foran sig på maven.
Nedenfor ses min knægt og vor svigerdatter lige kommet ud af kirken efter dåben.

Idag var vi så på væres sædvanlige - når intet andet er på tapetet - søndagstur i København. Vi plejer at parkere ved Kastellet og sikke et leben der var. Det viste sig at det var Kastellets 347 års fødselsdag, så der var åbent hus på Kastellet, så vi gik derind.
Alle de små museer derinde, Livjægermusset, 1. Rgt. Museum, Møllen, Bunkeren o.s.v. - som har meget, meget begrænset åbningstider - var åbne og der var masser af mennesker.
Og diverse Tambourkorps og militære Musikkorps musicerede løs derinde. Ovenfor ses et af dem.
Nedenfor ses "Hovedgaden" fra Sjællands- eller Kongeporten (som ses et par billeder oppe) og mod Norges-porten. Iøvrigt mødte vi Ole - en onkel til vor svigerdatter - som arbejder på Kastellet og af ham fik vi "fri-billetter" til at gå over og få noget kaffe og kage i en af bygningerne.....og det gjorde vi så.

....og hvad sker der så lige, bedst som vi er ved at forlade Kastellet.....Nedad af Kastels-volden kon et mindre kontingent af "The Iron Brigade/Black Hat's" = 6. Wisconsin Volunteers Rgt. fra den amerikanske borgerkrig vandrende sammen med 2 "tilfangetagne" Sydstatssoldater....Halløj - de er åbenbart også med i arrangementet, derinde.
Måske lidt malplaceret at være der på denne dag, men sådan er der så meget. Jeg kunne ikke genkende nogen af dem.

Vi gik ud af Kastellet og så gennem St.Kongensgade. Her var vi lige indenom Claus Meyer's Bageri og købe et pragtfuldt brød. Han er om sig, Claus Meyer, men det er han så sandelig også værd.

Ved Boltens Gård var vi lige inde for at se om vi kunne bestille bord på "Den Tatoverede Enke"...men der var lukket. Til gengæld så jeg dette kæmpeværk af glaseret ler/stentøj med vand løbende ned over hele fladen. Mægtigt flot.

Lillemor var et smut i et par sko-forretninger på Kgs. Nytorv og så gik vi ellers via Store Strandstræde og Amaliegade mod Amalienborg og Kastellet. I Amaliegade helt oppe ved Amalienborg ligger "Det Gule Palæ" som er Hofmarskallatet...ikke uden grund at det har det navn.

...og på Amalienborg Slotsplads var der de sædvanlige turister, der skulle fotograferes med en Livgarder.....Iøvrigt var der kun flag oppe på Frederik's og Mary's Palæ (hvilket betyder, at de bor der lige nu) og ikke på Dr.Margrethe's....

...og så var det ellers hjem til læsning og god eftermiddagskaffe......og i aften kommer knægten og svigerdatter as usual til aftensmad og Amerikansk Fodbold. Herligt.
Lige her på falderebet et billede af vores ene hæk. Røde blade til venstre, gule i midten og stadig grønlige til højre......efterårets farver er bare herlige.

3 kommentarer:

  1. Resumé: En helt igennem pragtfuld søndag :-D

    SvarSlet
  2. Trafiklys-hæk ... det har jeg godt nok aldrig set før ;-) men en god weekend har det da også været ovre ved jer! og rigtig god fødselsdag i morgen ... gamle dreng ;-)

    SvarSlet