mandag den 24. oktober 2011

Toulouse-Lautrec på Statens Museum for Kunst.....

I går Søndag d. 23.10.2011 var Lillemor og jeg på Statens Museum for Kunst og se Toulouse-Lautrec udstillingen derinde. Udstillingen varer frem til 19.02.2012.
Ham har jeg altid været lidt forelsket i. OK - ikke den store kunstner; han er god, men der er mange der er bedre, men det han kan, det er at fange situationerne og stemninger. Men jeg har også en svaghed for at blive fanget af personerne selv; deres liv og levned og hans var bestemt ikke kedeligt.

Udstillinger er udelukkende Litografier og et enkelt maleri. Sidstnævnte er udlånt fra Sverige og så hut jeg hvisker, så er et - kun et - af litografierne også lånt et-eller-andet-sted fra. Resten er enten SMK's egne fra kobberstik-samlingen er fra Kunstindustrimuseet i Bredgade (det hedder Dansk Designmuseum i dag). Faktiskt har sidstnævnte museum - som vistnok det eneste i verdenen - en komplet samling af alle hans plakater = de originale litografisk fremstillede plakater som vi alle kender.

Jeg har smidt et par stykker nedenfor af de mere velkendte:

og

På linket ovenfor - eller lige her - kan I i menuen ude til venstre manøvrere lidt rundt og se de temaer, som udstillingen er bygget op om.

Ihvertfald.....Lillemor og jeg nød den....og selvfølgelig faldt der et katalog til kr. 199 af også. Sjovt nok var entre-prisen kr.95 pr. snude. Sjovt - hvorfor ikke kr. 100 ligeud. Måske den psykologiske grænse ? Men uprakttiskt - det kræver en masse 5- og 10-kroner at have liggende som returpenge.

Jo - og så lige en ting. Normalt er der ved siden af et udstillet maleri/stykke grafik et lille skilt med værkets navn, tilblivelsesår og kunstnerens navn. Sidstnævnte - navnet var selvfølgelig unødvendigt her.....men på denne udstilling var skiltet altså placeret på væggen ca. 10 cm over gulvhøjde ....og værket i almindelig beskuer-højde. Gad vide om det er noget nymodens noget, at gøre det sådan....ihvertfald irriterende.

Men for jer, der har mulighed; gak ind og se udstillingen.

1 kommentar:

  1. Det tror jeg faktisk, jeg vil gøre. Ganske vist har jeg ikke rigtig tid foreløbig, men der er jo nogle måneder at løbe på.

    SvarSlet