søndag den 4. september 2011

På museum.....og bodega.

På denne så ellers pragtfulde dag havde Lillemor og jeg besluttet at vi ville se Kunstindustrimuseet i Bredgade i København. Kunstindustrimuseet....hedder også Dansk Design Museum.

Museet hører til i det gamle Frederiks Hospital. Hospitale blev bygget af Frederik d. 5 i 1752-1757 til brug for Stadens indbyggere. Søren Kierkegaard tilbragte sine sidste dage som indlagt her.

Museet (og det gamle hospital) er en nærmest firlænget gård. I haven midt inde i er der om sommeren udendørs teaterforestillinger. Det kaldes for Grønnegårds Teatret og der spilles bl.a. meget Ludvig Holberg der.
Men altså museet....det er her at det meste danske kunsthåndværk og design er udstillet. Udstillingen går fra 1500-tallet og op til idag. Der er megen dansk møbel arkitetur derinde og det var formålet med at være der. Alle de "store" er repræsenteret; Børge Mogensen, Kaare Klint, Mogens Koch, Poul Kjærgaard, Nanna Ditzel, Finn Juhl, Arne Jacobsen, Hans J.Wegner, Poul Henningsen, Werner Panton, Kay Bojesen og mange flere. Alt sammen noget jeg er ganske pjattet med. Og der blev kigget og læst og kigget.
Bagefter gik vi hen på Toldbod Bodega på Esplanaden og fik en god gedigen dansk frokost...lun leverpostej, hønse-salat o.s.v. og god kølig øl.
Bodegaen bryster sig at være Københavns formentlig ældste restaurant....men det må siges at være en tilsnigelse. Kender et par stykker, der er ældre. De skriver også at guldaldermalerne Købke og Sødring boede der sammen, men også dette er en fejl; de boede i huset til venstre for. Men maden var god. På billedet kan man til højre for Bodegaen se Nyboder Boghandel - en fantastisk boghandel i den gode gammeldags stil.
Efter frokosten slentrede vi op gennem Store Kongensgade til Kongens Nytorv og gik ned gennem Nyhavn, rundt om Skuespilshuset og langs Amaliehaven til Toldbod Brygge til Kastellet hvor vi havde parkeret på Grønningen lige op til. Der var rigtig mange mennesker i byen på sådan en Søndag.

2 kommentarer:

  1. Sikke en herlig søndag, I har haft!

    Hvis det havde været mig, havde jeg nok lagt ruten lidt anderledes og undgåwt Skuespilhuset. Det er mig en kilde til ærgrelse, så jeg undgår helst synet.

    SvarSlet
  2. Ærgrelse over Skuespilhuset ? Hvorfor dog det ? Beliggenheden eller selve dets eksistens ?

    SvarSlet