onsdag den 14. september 2011

Hammerslag på Bruun Rasmussen Auktion :-)

Som det jo nok er visse af læserne bekendt, så er jeg "ret vild" med kunstneren Johannes Larsen (1867-1961), hans værker og hans liv. Jeg har mange, rigtig mange bøger af og især om ham. Tidligere har jeg købt 3 træ-snit på forskellige auktioner "på nettet" hos Arne Bruun Rasmussen's Auktioner og de hænger selvfølgelig på hæderspladsen i "Herre-værelset". Jeg har også en bog om hans grafiske værker med et enkelt originalt træ-snit i.
Her forleden dag, så opdagede jeg på Bruun Rasmussens net-auktioner et Lod/nr. bestående af 7 små vignetter (træ-snit) , hver på 5 x 7 cm (og indrammede). Vignetterne er illustrationer til et digt af Steen Steensen Blicher's digt "Trækfuglene" og som Johannes Larsen lavede i 1914.
På Johannes Larsen Museet i Kerteminde, så hænger der oppe på 1.salen i udstillingsbygningen nogen indramninger hvori der er en små 6-8-10 forskellige små træ-snit a la disse vignetter og jeg har altid været meget glad for at se lige netop dem. I museumsbutikken kan man, som brev-kort, købe små reproduktioner og jeg har leget lidt med tanken om at købe sådan en stribe og lave en tilsvarende indramning som på museet. Indtil nu har vi bare købt kortene og brugt dem - og gør det stadig - som små lykønskningskort o.s.v.
Men altså,,,,auktionen; de var vurderet til 2.000-3.000 kr. og jeg syntes, at jeg havde fortjent dem, så her til aften lagde jeg et bud ind - et maksimum-bud - på kr. 4.800. På tidspunktet hvor jeg lagde mit bud ind, var de budt op til kr. 3.200 og der var ca. 20-25 minutter tilbage til hammerslag. Mit bud kom på med kr. 3.400. Det er både sjovt og spændende at sidde og se uret tikke ned mod hammerslagstidspunktet. Jeg har endnu ikke prøvet at byde på noget uden at blive overbudt mindst en gang, så spændende var det. De sidste sekunder, hvor tallene ligesom blinker før hammerslaget er ulidelige for stopper de lige pludselig og et nyt bud kommer ind ?
Nope - der skete intet og TADA........hammerslag til mig for den nette sum af kun kr. 3.400. HIP-HIP-HURRA og alt det der. Hertil kommer så salær til auktionshuset på 25 % = kr. 850, så min ny-erhvervelse kommer mig til at stå i ialt kr. 4.250.
Når hammerslaget er sket, så får man automatiskt en mail på bekræftelse af dette - hammerslaget altså.
Og indenfor 24 timer vil jeg så modtage en mail med en faktura, og hvoraf det fremgår dels at beløbet er trukket fra min konto og dels hvor og hvornår jeg kan hente købet.
Og jeg beklager kvaliteten af foto'sne. De er affotograferet fra PC'en og de f...... billedbehandlingsprogram der er på pc'en enten ikke virker eller sådan noget lignende. Jeg kan ihvertfald ikke få dem lysnet.

7 kommentarer:

 1. De er rigtig fine. Til lykke!

  SvarSlet
 2. Et tillykke herfra! Det ser ud til at være nogle gode billeder!

  SvarSlet
 3. Hej Jan
  Jamen han er da også fantastisk denne Johannes Larsen, har besøgt museet, ganske spændende. Har også investeret i bogen Menneske, kunstner og naturoplevelser af Erland Porsmose, en bog med masser af flotte tegninger.
  Lidt udenfor emnet kan jeg fortælle dig at det Kirkeuglepar dig og din hustru var med ude for at få at se, som desværre ikke lykkedes har fået 4 unger på vingerne i år.

  SvarSlet
 4. Hej Per.

  Ja - den bog har jeg også....blandt mange andre om ham. Elsker den Storm P. tegning der er af Johannes Larsen der er på Grønland for at male fugle :-D

  Mener du Føvling Kirkeuglen ? Det er den eneste Kirkeugle jeg har set i Danmark (har set et par stykker Sydpå). Men herligt at i det mindste 1 Kirkeuglepar har haft succes. Det er jo sparsomt hvad der meldes ud om Kirke- og Slørugler. Desværre er det som regel kun noget om tilbagegang, der meldes ud. Har du andre oplysninger om fremgange ?

  SvarSlet
 5. Fine vignetter af Johannes Larsen, tillykke med dem!

  SvarSlet
 6. Nej ikke Føvling
  Vi startede hjemme hos mig med kaffen og sammen med Henrik Brandt kørte vi lidt nord for Esbjerg. Jeg kender godt det med huskeren ;-))

  SvarSlet
 7. Hej igen Per.

  Ja - den tur husker jeg godt. Du/I "lokkede os" - i vores bil - ud på "bøh-landet" og bl.a. kan jeg huske vi kørte forbi mink- og grisefarme hvor gyllen var sivet ud på markvejen og som vi så plaskede igennem. Vi måtte 2 gange igennem en vasketunnel bagefter for at få bilen helt ren....og især lugtfri igen. :-D . Men på trods af ingen ugler på den tur var den dog helt fin.

  SvarSlet