lørdag den 2. juli 2011

Lørdags-ting-og-sager....

Som græs-enkemand - Lillemor tog afsted til de svenske fjelde for at vandre på Kungsleden i Onsdags og kommer først hjem på Fredag - har jeg en del tid til mig selv. Idag tog jeg f.eks. på en kunstudstilling som jeg havde forventet mig en del af bl.a. på baggrund af et par fornuftige anmeldelser. Udstillingen hedder "En plads i solen - kvindelige kunstnere født mellem 1850 og 1950" og er på Sophienholm beliggende ved Bagsværd Sø.

Det er altså kvindelige kunstnere som Anna Ancher, Alhed Larsen, Christiane Swane, Olivia Holm Møller, Else Alfeldt, Jane Muus, Jytte Rex, Merete Barker m.fl.

Lad det være sagt med det samme; jeg blev skuffet. OK - når man henser til titlen, så opfylder den også formålet med hensyn til repræsentation. Men den - repræsentationen - er til gengæld ringe. Få eller kun enkelte billeder og skulpturer af de enkelte kunstnere. På den måde fik man da set dem, men de billeder og skulturer var altså ikke spor repræsentative for den stribe kvindelige kunstnere. ÆV - når man ved hvad de har lavet, både det gamle og det ny.

Eftermiddagen gik med sortering af nogen bøger. Jeg er ved - igen - at løbe tør for plads, så måske skal jeg imorgen til spejdernes container med et par poser bøger. Jeg må lige sove på det. Og samtidigt lyttede jeg til Tour de France. TV'et VAR tændt men det var begrænset hvad jeg så og det var kun slutningen - med et eller to kæmpestyrt - jeg så. Til gengæld er det rart at LYTTE til d'Herrer Ritter, Sørensen og Leth og deres smalltalk om løbet, dets historie, rygter, chancer, om landskabet o.s.v. Det er ganske enkelt sublim underholdning.

Og så ved jeg ikke om I har hørt/set vejrudsigten her til aften. De snakker om et tordenvejr på vej ind over Københavnsområdet fra Sverige. Og ja - det er her. Siden kl. ca. 18,30 (klokken er nu 19,30) har det buldret og braget og rumlet løs.....i det fjerne. Og mørk ser himlen ud den vej. Og det er en konstant rumlen uden pause. Egentlig imponerende at lytte til.

Og nu vil jeg ellers til at surfe på nettet. I disse dage - fra d. 1.juli og til og med d. 3. juli - foregik slaget ved Gettysburg i USA under den amerikanske borgerkrig i 1863. I den anledning er der en masse events og reenactments derovre, så der er en del websites der skal gennemses. Iøvrigt er jeg på Facebook og har derigennem fået mig et netværk "over-there" med en masse flinke amerikanere, der har samme interesse som jeg. Sjovt nok er kun en - 1 - fra Nordamerika, resten er Sydstatsfolk og alle sammen har forfædre - nogen i hobetal - der deltog i Borgerkringen og selvfølgelig på Sydstaternes side og det er de mægtigt stolte af.....lidt for stolte efter min mening, men dem om det. Det, jeg mener med Facebook er, at der findes en chat-funktion, således at jeg kan "snakke" med en del af dem, som var det i telefon. Og da der kun er 8 timers tidsforskel til Virginia, hvor de fleste bor, så er denne tidsforskel ikke så stort et problem. Og m.h.t. reenactment, så ved jeg ikke om I har lagt mærke til det billede der ligger fast her på bloggen allernederst. Det er fra sådan et reenactment-træf.

Ha' en fortsat god weekend.

4 kommentarer:

 1. Tak for advarslen :-)

  I øvrigt rigtig god fornøjelse med din tilværelse som græsenkemand. Selv om man er lykkeligt gift, kan det sikkert være rart at kunne gøre helt, som man har lyst til i en periode.

  Torden i det fjerne? Nå ja, der er jo forholdsvis langt fra Hvidovre til Herlev. Her har det buldret løs lige over husets tag, som jeg bor lige under, så vinduerne klirrede og hele blokken dirrede. Det har jeg faktisk aldrig oplevet før! Ham Thor må være godt gal over et eller andet.

  SvarSlet
 2. Selv tak, Rasmine.

  Ja også her har det lynet og tordnet og regnet så helt utroligt.

  ...og iøvrigt hedder min søn Thor, så jeg tror jeg må have et alvorsord med ham ;-)

  SvarSlet
 3. Tillykke med sejren i Pers fredagsquiz Jan.
  Det var dit gæt, der gav mig idéen til det direkte link fra Slots-og Ejendomsstyrelsen :-)

  SvarSlet
 4. Hej Søren - tak for det :-D

  Jeg har for et par måneder siden været på seminar på Fredensborg Vandrehjem og i pauserne gik jeg tur omkring slottet, så jeg fik rigeligt studeret det spir som er så mærkeligt dimensioneret, så det glemmer man ikke lige med det samme.

  SvarSlet