mandag den 13. juni 2011

En liden eftermiddagstur sammen 1.000.000 andre......

Idag 2.Pinsedag tog Lillemor og jeg lige et sving ind forbi havnen med vores sædvanlige gåtur. Jeg for min del havde troet, at der var mange træ-skibe i havnen, fordi det i lokal-nyhederne havde været annonceret at der i Pinsen var stævne med op til 112 gamle træ-skibe. Nu var der kun en pæn håndfuld - bl.a. Fulton - tilbage; de andre må være taget afsted Søndag eller til formiddag. For Lillemors del tror jeg bare det var gå-turen i det gode vej samt ikke mindst en kæmpe-isvaffel i Nyhavn der trak.

Ud for Toldboden lå Kongeskibet Dannebrog for anker. Det slår mig hver gang, hvor lille den egentlig er i virkligheden. Men flot er den, som den lå der.
Der var en million mennesker ude at gå. Mange af dem - vel de fleste - var turister og især mange japanere. OK - de trænger vist også til at komme lidt væk fra de sørgelige begivenheder hjemme.

I Nyhavn oplevde det udsæfvanlige at se broen - den eneste der er over Nyhavn - ved Toldbodgade gå op. Ud sejlede en lille 1 mastet fiskekutter - velholdt selvfølgelig.

Og sandelig om der ikke kom en anden ind i Nyhavn lige bagefter. Det sker efter devicen 1 ud = 1 ind. Der er jo ikke så meget plads, men flot at se alle de sædvanlige mange træskibe der altid ligger i Nyhavn.
Billedet ovenfor illustrerer et vue ned ad Nyhavn og hvor man kan se de mange mange master til højre. Til venstre ses parasollerne fra alle fortorvsrestauranterne som var totalt fyldte i det gode vejr. Sjovt nok virker det ikke som om der var mange mennesker på billedet.....men det var der.

Oppe ved Kongens Nytorv valgte vi turen gennem Bredgade og ned til Kastellet hvor vi altid parkerer.

Der er mange flotte huse i Bredgade. Kvarteret kaldes jo for Frederiksstaden fordi det ligger omkring Amalienborg. Flotte palæer og ny-klassicistiske huse og flotte Borgerhuse er der næsten hele vejen.
Billdet ovenfor - detaljerne kan nok desværre ikke ses godt nok - er af et hus lige over for den Romersk-Katolske Hovedkirke (Domkirke ?) i Danmark. Der er søjler og kapitæler og snirkler og forsiringer og figurer og alt muligt på det.  Det er det her med at kigge op når man går i byen.

En dag skal jeg prøve at tage nogen biller af en Teknisk Skole ved Nørreport. Oppe under tag-udhænget er der en helt fantastisk frise, der er værd at studere.


Billedet ovenfor her, er til gengæld af den Russiske Kirke i Bredgade - den græsk-ortodokse hovedkirke i Danmark. Kuplerne øverst oppe er forgyldte og glimter vidt omkring. Sjovt iøvrigt at begge de katolske kirkers hovedsæder ligger i samme gade og skråt overfor - med lidt afstand altså - for hinanden.

Nedenfor er en af bygningerne der udgør Østre Landsret. Man kan ane det flotte murstens-mønster i bygningens facade.


Det var vores lille gå-tur idag. Iaften kommer sønnike og svigerdatter og skal affodres. Den står på gris på grillen - kamsteg - og så ellers nye kartofler med dild på og kold sauce med dild i. DET er guf for mennesker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar