lørdag den 5. februar 2011

Tillykke Mike....800 kampe.

I går aftes, Fredag d. 4. februar 2010, blev der sat en bemærkelsesværdig milepæl i dansk ishockey historie.

Frederikshaven Whitehawks spiller # 23 Mike Grey (han er pæredansk selvom navnet lyder engelsk/amerikansk og hans efternavn udtales Graj) spillede sin kamp nr. 800 for Frederikshavn.
DET er stort......800 kampe for en og samme klub. Det er iøvrigt dansk rekord i antal spillede kampe.

Mike er 35 år og debuterede som 16-årig. Han snakker endda om at fortsætte et par år endnu.

Han har også spillet vistnok 163 landskampe.

Mike er en spiller alle i ishockey-Danmark kender. Kun i Frederikshavn elsker de ham. Alle andre steder hader de ham, for Mike har en egenskab nemlig den "at trække udvisninger" på modstanderen. Det vil sige, at han ofte i nærkampe "skvatter eller lignende" og får det til at se ud som om modstanderen har lavet noget ulovligt og dermed bliver udvist. Han er altså en prima skuespiller. I begyndelsen var jeg også frygteligt irriteret over det "stunt" han lavede, men idag kan jeg kun grine ad det. Det ER imponerende at dommerne stadig falder for de numre han laver. Alle ved det. Sådan er det bare.

Men derudover er han en GOD ishockeyspiller, der kæmper for Gud, Konge, Fædreland og sin klub 110 %....hvergang.

Tillykke Mike - det er faneme godt gået.

2 kommentarer:

 1. Som næsten antisportskvinde ved jeg ikke ret meget om det. Måske er den slags accepteret; i så fald er jeg hermed totalt antisports. Sådan en snyder! Han har måske planer om at blive skuespiller, når han holder op om et par år?

  SvarSlet
 2. Sådan er det i al holdsport, Rasmine. Der er altid en, der prøver at opnå en fordel ved "at filme". Se bare fodbold - italienerne er gode til det. Store skuespillere.

  Men med Mike, så ved man bare at han prøver. Han har altid gjort det og vil fortsætte med det og en gang imellem - ofte - vil dommerne ryge på den igen.

  Det er bare Mike's spillestil der er sådan.

  Men bortset fra det, så ER han en god hockeyspiller.

  SvarSlet