søndag den 5. december 2010

Lige lidt fra sognet her i dag d. 5.December 2010..

Her er lige et par billeder fra sognet her, taget i dag af en kammersjuk og sendt til mig.

Ja - vi har en gammel landsby kirke midt i sognet her. Den er vist 5-600 år gammel.

Ved siden af kirken ligger gadekæret - sådan et har vi også - og her ligger Hjulmandens Hus som i dagligdagen bruges af Pensionistforeningerne. Især om sommeren bruges det flittigt som kaffe-serveringssted og underholdning.
Og ja - på den anden side af kirken, næsten da, ligger så......Tada........kroen.
Her er kroen fotograferet fra gågaden af. Den er så gammel, at den hedder Herløv Kro, for sådan stavedes det i gamle dage.


7 kommentarer:

 1. I har da vist også fået jeres andel af snevejret. Ser sgu helt hyggeligt ud, men billeder kan jo snyde ... og kulden følger heller ikke med ;-)

  SvarSlet
 2. Er der ikke noget med, at du bor i Herlev? Det, jeg har set til Herlev, er slet ikke så hyggeligt, men det er vel noget med den oprindelige landsby og så alt det nymodens byggeri, eller hvad?

  Det er forbavsende lidt, man umiddelbart finder om Herlevs fortid på nettet - landsbyen kan spores over 700 år tilbage, den fik en station i 1879, blev udskilt fra Gladsaxe og selvstændig kommune i 1909 og er landets tredjemindste af slagsen.

  Der må have været meget fredeligt, siden der ikke står mere, men du kan sandsynligvis supplere ;-)

  SvarSlet
 3. Hej Per. Lige nu tror jeg det ligger lige omkring +/- 0 grad. Sne-vejret er lige stoppet - har skrabet sne 3 gange i dag.

  SvarSlet
 4. Hej Rasmine.
  Som de fleste byer har vi jo en gammel by-kerne med Gadekær, Kirke og Kro. Men vi har også en allerhelvedes meget nyt boligbyggeri.

  I gamle dage...d.v.s. da jeg blev ansat i Kommunen i 1972, så lå der en stor Herregård - Lille Birkholm - oppe i Hjortespring (Herlev kommune består af 2 dele, nemlig Herlev mod syd og Hjortespring mod nord) med Tårn og spir og det hele og en masse avlsgårde/stalde til. Her kunne man om aftenen hører både Nat- og Skovhornugler tude om foråret. Der var store mark-områder. Idag er det hele væk og plastret til med rimeligt pænt beton-byggeri. Og ja - i areal er vi landets 3.mindste kommune. Og vi er kun ca. 26.500 herlev-vitter (sådan hedder vi, der bor i Herlev....selvom jeg personligt bor i Hjortespring) og vi har vel ingen eksistensberettigelse som selvstændig kommune vil jeg mene.
  Vore nabo-kommuner, hvis vi starter mod øst og kører med uret, er: København, Rødovre, Glostrup, Ballerup, Furesø og Gladsaxe.

  Forresten har vi en del marker endnu - økologiske vel at mærke samt et par mose-områder med lidt skov, jernbane (S-tog), Amtssygehus...Regionssygehus ?..., 4 folke-kirker, 1 katolsk kirke, 1 Baptist og en til jeg ikke lige kan komme i tanke om hvad er, 2 kirkegårde, Gymnasium, indendørs svømmebad og et nyt moderniseret udendørs svømmebad, 3 store sportshaller, 1 skøjtehal, 1 ketcherhal med flere tennisbaner + 1 Squash-hal, udendørs tennisanlæg med 10 eller 12 baner, et fodbold-stadion med kunststofatletikbaner omkring, flere fodboldbaner, 1 18 hullers golfbane...d.v.s. at banen ligger på kommunegrænsen til Ballerup og de 9 huller er i Herlev og de resterende 9 i Ballerup, men ligger samlet som en almindelig 18-hullers bane, 5 folkeskoler, et hav af institutioner til børn + et par eller 3 til mentalt handicappede.

  Det tager ca. 10 minutter i bil, så er man i Københavns centrum og det tager kun 10 minutter den modsatte vej, så er man "på landet" med marker og køer o.s.v.

  I bund og grund kan man fødes og dø i Herlev uden at skulle forlade byen. Der er Hospital, kirke, uddannelsesinstitutioner, industri, handel og håndværk. Man kan faktiskt få alt her i sognet ;-)

  SvarSlet
 5. Imponerende!

  Selv Herlev skulle altså være værd at gå lidt på opdagelse i ;-)

  I noget at det, jeg fandt på nettet, stod der, at den station, der blev anlagt i 1879, lå så langt fra selve landsbyen, at der ikke rigtig var nogen kontakt. Det er nok derfor, mit indtryk af Herlev er temmelig trøstesløst. Det er jo omkring stationen, jeg færdes, når jeg en sjælden gang har et ærinde på de kanter.

  SvarSlet
 6. Hej Rasmine.
  Ja - stationen ligger lidt væk fra by-kernen og der er ret trøstesløst der.
  Iøvrigt er Herlev nok mest kendt for sit Sygehus (Københavns højeste bygning) samt det store vej-kryds (Ringvejen fra Ishøj/Glostrup mod Gladsaxe/Lyngby og Frederikssundsvej/Herlev Hovedgade) = et af de mest trafikerede punkter i denne del af regionen.

  Glemte at vi også har et Hovedbibliotek og en filial heraf + 1 Biograf + 1 Medborgerhus.

  Men ellers er byen totalt uddød når forretningerne er lukket og egentlig ikke særlig charmerende. Der er et vist Landsby-præg over den.

  SvarSlet
 7. Der ser hyggeligt ud....og sne er der meget af her også....gågaden ser meget hyggelig og juleindkøbsfristende ud....sådan til en tur med indkøb og så på café og have gløgg og julekager....

  SvarSlet