mandag den 6. december 2010

Godt man ikke er medlem........

Nu er der igen en person, der behøver professionel hjælp. Dennegang en Frikirke-præst i Løkken. Han mener - det gør han sgu' - at Nisser er djævle og har i den anledning hængt en sådan, en nisse altså, fra en galge monteret ved siden af et andet henrettelses-instrument - korset - på frikirken i Løkken.

Historien kan bl.a. læses her. Men nu er nissen væk. En lokal borger har øvet selvtægt og fjernet nissen og udtalt at den kan afhentes efter Nytår hos ham. Manden har endda meddelt dette til Politiet.

Jeg er glad for at jeg meldte mig ud af Folkekirken i 1975. Jeg synes at den - og andre religioner - er noget fis.

Forstå mig ret; jeg mener at alle har ret til at tro eller ikke tro på en religion. Det er deres personlige sag og rager ikke mig. Jeg respekterer at folk er troende eller ikke troende på samme måde som folk holder med FCK eller Brøndby eller FC Midtjylland, Vejen IK eller tror på Ufo'er. Det er DERES personlige sag og rager mig en høstblomst.

Dog kan jeg efter min bedste fatte-evne ikke forstå at folk TROR på dette religionshalløj, hvadenten det drejer sig om kristne af alle mulige afskygninger, mulismer, Taoister, Budhister, Shamaister, Vodoo o.s.v. Jeg kan simpelthen ikke forstå det.

Jeg bliver nok upopulær nogen steder, hvis jeg siger, at ved at tro på et-eller-andet, så er man et svagt menneske, der ikke tør tage ansvar for sit eget liv og gerninger. Man lægger ansvaret fra sig og over på dette her religionshalløj. Noget i den retning.

Jeg synes det er fint, hvis folk får fred i sindet med sådan noget. Det gør jeg. Og jeg tager sgu' hatten af for dem, der virkelig tror på sådan noget. Og det igen uanset hvilken religion det er.

Men så igen.......;-)

12 kommentarer:

 1. Hørt hørt !! bortset fra det hedder Vejen SF ;-)
  God jul til dig og dine (trods vore manglende medlemskaber), for nu smutter jeg ...

  SvarSlet
 2. God tur, Per. Pas på hajer og hvad der ellers er på de kanter.

  SvarSlet
 3. Hajerne har fået forbud mod at vise sig i pølen og baren ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg syndes det er fint at havde sådanne nogen som Jon Kundsen, de viser jo hvor latterlig religion i virkeligheden er! :-)

  Mvh. Brian, ateist. ;-)
  (... og udmeldt af folkekirke).

  SvarSlet
 5. Der må jo være sprunget et eller andet i manden!

  Men bortset fra det kan jeg ikke forstå logikken i, at en religion skulle fritage folk for ansvar. For mig at se forholder det sig nærmest stik modsat! Jeg er også dybt uenig i det med at tage hatten af for dem, der tror på "sådan noget", hvis du med "sådan noget" mener en hvilken som helst religion i en hvilken som helst fortolkning. Der må være måde med galskaben ... også for frikirkepræster! Men han tager da ansvar, gør han ikke?

  SvarSlet
 6. Per: Fint at der ikke er hajer....men pas så på Havfruer og Bade-nymfer...;-)

  SvarSlet
 7. Brian:
  Ja - nogen gange virker den slags "reklame" stik modsat hensigten :-D

  SvarSlet
 8. Rasmine:

  Det jeg mener er, at jeg finder det enormt fascinerende/imponerende, at folk kan tro så dybt og fast på en ting, at man f.eks. ser bort fra sund logik, anstændighed, moral, etik eller videnskabelige beviser.

  Måske er det et forkert ord at bruge, det her med at tage hatten af, men jeg synes altså, at det er dybt imponerende at folk kan tro sådan, så fast.

  Religion fritager ikke for ansvar - men det tror mange det gør....eller vælger at lade gøre. Det er jo "så befriende" at lade det være andres skyld (Guds ?).

  Druk fritager jo heller ikke spritbilisten for ansvar for at have smadret en sagesløs, selvom han var fuld og ikke vidste hvad han gjorde. Men det er jo det argument, man tit hører; jeg kan ikke stilles til ansvar, da jeg var fuld og ikke vidste hvad jeg gjorde.

  SvarSlet
 9. Vi er meget mere enige, end det umiddelbart så ud til :-)

  Den der med, at fuldskab undskylder næsten hvad som helst, hopper jeg heller ikke på. På det private plan har jeg være ude for, at direkte ondskabsfuldheder undskyldes på den måde. Jeg tror meget mere på, at af (børn og) fulde folk skal man høre sandheden. En person, der aldrig har tænkt ondt om mig, begynder ikke lige pludselig at vælte ondskabsfuldheder af sig, fordi han er fuld, uden at det er noget, han mener i forvejen, men bare har skjult.

  "Jeg kan ikke drages til ansvar, fordi jeg var fuld og ikke vidste, hvad jeg gjorde" - Ja, den er god! Det er dit ansvar, at du har drukket dig fuld, og dermed også dit ansvar, hvad du foretager dig i den tilstand!

  SvarSlet
 10. rasmine ,det er også di kristnes ansvar at sige "det er guds vilje " om alt hvad di ikke vil tage personlig stilling til . eks. krig ulykke og død, men det er jo aldrig guds vilje , og hvis det er hvorfor gør han så intet, men sitter bare tilbagelænet og ser til.??

  SvarSlet
 11. Hej Anonyme.

  Kan det skyldes at Gud simpelthen bare ikke eksisterer ?

  SvarSlet
 12. Håber Rasmine ser Anonymes indskud.

  SvarSlet