søndag den 17. oktober 2010

Månedens fugl: Skovskaden.

I alle mine levende år - det er snart 55 stk.'s - og heriblandt de vel godt 40, kan jeg ikke mindes, at jeg har set så mange Skovskader (læs mere her) før, som jeg har i år og især her i Oktober. Det vrimler simpelthen med dem.
Om morgenen starter jeg - når jeg sidder på min terrasse og barberer mig - med at se den lokale familie (?) flyve over mig. Det er mindst 4 stk. - så mange har jeg set på en gang samtidigt over mig, når jeg sidder der - der flyver i fast rute frem og tilbage. I denne tid især på retur-turen med nødder (?) i næbbet.
Den er jo meget karakteristisk at se på. Jeg synes den er flot. Og især, når man ser den flyve, så får man rigtigt set farverne, når lyset er klart og skarpt.
Det er sgu' en flot fugl - især når den flyver. Det er en af de få fugle, der flyver med meget spredte fjer i vingerne - ligesom spætter gør - og det gør den meget genkendelig i Jizz'en. Og så også den sorte hale og hvide undergump.
På vej til arbejde ser jeg som regel en eller to og på mit arbejde ser jeg også et par stykker hver dag i denne tid. Og ellers rundt omkring hvor man/jeg nu kommer, så ses de i - som sagt - pæne mængder.
Har I set mange Skovskader for tiden ?

4 kommentarer:

 1. Vrimler er vel lidt for meget sagt. Men skovskaden har i et vist omfang i det senere år omstillet sig fra en sky skovfugl til lidt mere by-fugl-agtig, som det også skete med solsorten for mange år siden. Har dog også læst, at vi har invasion af dem i år - specielt øst på.

  SvarSlet
 2. Jeg har også igennem de sidste uger set stort antal skovskader. Hele 21 stykker i én flok så jeg flyve hen over min lokale park her i Løgstør for en lille uge siden! Der er vel tale om en lille invasion nord fra!? Gade vide om der også kommer andet godt med ned?

  Men ja, Skovskaden er en meget flok fugl der desværre også er meget sky, men for tiden ses den jo fint. ;-)

  SvarSlet
 3. hej Jan...ja den er virkelig flot...jeg ser den ikk ret meget her i engen...men det sker....men oftest er det mere i skovområderne her tæt på....jeg har ikke tænkt på at den muligvis er here mere....men det har måske noget at gøre med hvor man bor/færdes....

  SvarSlet
 4. Jeg vidste ikke engang, hvordan sådan en ser ud, men flot er den!

  Flotte billeder!

  SvarSlet