tirsdag den 6. juli 2010

Skyer

Her er bare nogen skyer....aftenhimle faktiskt. Og de allesammen taget i nogenlunde samme retning, på samme aften indenfor 1½ time.

Her over kan man igennem det lavereliggende sky-lag gennem et hul se højtliggende Lammeskyer.

Dette ovenfor er et af mine favorit-aftenhimle-billeder.

...og dette er et "nærbillede" af det øverste.

Rigtigt højtliggende sky, hvor man kan se, hvormeget knald der er på vinden højt, højt oppe. Der trækkes laaaange striber af skyen.

Jeg har altid interesseret mig for sky-formationer. Hvem kender ikke følelsen af at ligge i græsset og se på skyerne over en. At se en Cumulus-sky - en af de store - er helt fantastiskt.
Men der er så mange og vi kan alle sammen se dem - men de færreste går/sidder og ser op på dem. Især nu - hvor solen er lang tid om at gå ned - så kan man få de flotteste lysvirkninger imellem de forskellige lag og typer skyer. Det er de utroligste effekter de kan have.
....og så er det faneme helt gratis.

5 kommentarer:

 1. Flotte billeder af skyerne unge mand ;-)
  Pudsigt nok sad jeg den anden aften og tog flere billeder af aftenhimlen :-)
  Vi er sgu ved at bliver for gamle, eller bliver vi aldrig voksne ...

  SvarSlet
 2. Hæ-hæ..."unge mand"....og så fra dig af, Junior :-D

  Ja - skyer er fascinerende især nu, hvor der er enormt højtliggende skyer (20-30-40+ km oppe) over de "almindelige skyer". Det giver mange muligheder for flotte lys-effekter. Jeg har altid været betaget af skyer.

  Jeg vil nu betegne os som "allerhelvedes-kloge og livs-erfarne" unge mennesker, Per....Det lyder bedre, syn's du ik' ? ;-)

  SvarSlet
 3. Wauw hvor er de flotte dine billeder og fuld af poesi....meget smukt Jan.....jeg kan også rigitg godt lide dit favorit-billede....skønt indlæg...

  SvarSlet
 4. Åh, jeg elsker også skyer og alle de dejlige farver de kan have. Er pt i Danmark og elsker at ligge i have og bare kigge på hvide skyer på en blå himmel. Mine unger elsker at finde på hvad de ligner og solnedgangene med masser af farver er intet mindre end fantastiske og som du rigtigt pointere..GRATIS;-)Så skyer...det er vist for alle aldre;-)

  SvarSlet
 5. Jeg overlevede fint at læse lidt om dig *LOL* og fandt forud din blog via kommentar hos "Per Junior"...
  Dansk himmel plus/minus skyer er lige så vel som meget andet dansk skønt at skue :-D

  SvarSlet