fredag den 8. januar 2010

Sommerferie 2010 planlagt, bestilt og delvist betalt.

Jeg vil godt indrømme at jeg "engang imellem", måske, sjældent, det kan hænde o.s.v. kan være lidt træg i forbindelse med ferie-planlægning. Jeg mener, jeg har - synes jeg - næsten set det, jeg vil se. Det skal forståes sådan, at der da er nogen ting jeg da godt kunne tænke mig at se/opleve, men ikke så meget at jeg er helt vild og blodig for at se dem.....eller betale DET for det....eller udholde de "strabadser" der måtte være med dem.


For eksempel synes jeg her på mine gamle dage, at det her drønen rundt - det gider jeg ikke mere. Jeg HAR kørt fra sted til sted uden at vide hvor man skal sove - man har nappet det der er kommet for, når den tid nærmede sig. Det gider og orker jeg ikke mere. "Bo" i en taske med et sæt skifte-tøj som medbringes på vandrehjem, campinghytte, hotel, B & B eller hvad man nu overnatter på. Jeg vil gerne have "en fast base". Slappe af. Tage ud at opleve noget og vende "hjem" igen til samme seng, som natten før. Og slappe af.

Lillemor har så "plaget" mig om ferie-ønsker og ovenikøbet presset på for at det skulle være MIN ønske-ferie !!! Og så har jeg gået og tænkt og tænkt og tænkt og endte så op med 3 rent egoistiske rejse-mål. Det ene var Island; dels p.g.a. landskabet (har jo rejst meget i Nord-skandinavien), dels p.g.a. historien deroppe (sagerne og alt det der) og sidst men ikke mindst p.g.a. fuglene. Det andet var Skotland; dels p.g.a. landskabet (som i Højlandet minder meget om Nordskandinavien), dels p.g.a. historien og så sidst men ikke mindst p.g.a. Whisky'en.

Men som det jo nok er nogen bekendt, så har jeg også en anden stor interesse (blandt mange andre som nævnt ovenfor + kunst m.m.), nemlig den amerikanske borgerkrig. Jeg har læst mange bøger, set en del film, surfet meget på nettet o.s.v. netop omkring dette emne (jeg har jo lige købt og fået 2 bøger om borgerkrigen og venter på yderligere 2 her i løbet af et par dage), så jeg tænkte Gettysburg. Den slagmark har jeg altid ønsket mig at se. Og så fremførte jeg det som "mit ultimative" drømme-rejsemål. Altså faktiskt foreslog jeg en tur til Washington D.C. med en vel 5-6 dages ophold der og så en afstikker på et par dage op til Gettysburg som ligger kun ca. 160 km nord for Washington og så enten retur til W.D.C. eller måske videre til New York. Og hvad sker så (jeg havde forventet et - skal vi sige - overbærende smil) ???? Næh nej - Lillemor synes det var en god ide. Vi snakkede en del fremog tilbage og endte op med følgende tur:

CPH-Washington direkte og 6 dage/nætters ophold der.
Washington - Gettysburg i lejet bil med 2 overnatninger der.
Gettysburg - Corning i staten New York og 1 overnatning her. Stadig i bil.
Corning - Buffalo (også i staten New York) med 2 overnatninger der. Stadig i bil. Her er det meningen at vi skal se Niagara Falls som ligger godt 30 km derfra, måske en smut til Toronto og retur til Buffalo. Men ihvertfald Niagara Falls skal ses.
Buffalo-Washington med indenrigsfly og 1 overnatning i Washington.
Washington-CPH direkte.

Alt dette for ca. 24.000 kr. (eksl. benzin, mad og fornøjelser) for godt 12-13 dage.

"Skidtet" er bestilt/købt og betalt.

Og så lige et aldeles ublodigt klip fra filmen om slaget ved Gettysburg, som vises i indlægget ovenfor.

4 kommentarer:

 1. Hold da op det lyder spændende - selv uden særlig interesse for den amerikanske borgerkrig. Hvornår løber turen af stabelen?

  SvarSlet
 2. hej Jan !

  ja jeg synes også det lyder som en fed tur...uden særlig interesse for den amerikanske borgerkrig....Washington, USA i det hele taget vil da være spændende at se og køre rundt i...også Niagara Falls må være imponerende at se....så jeg forstår godt at Lillemor synes om idéen, helt klart....så det skal nog blive godt...

  SvarSlet
 3. Hej Per.
  Ferieåret går jo fra 1. maj til 30. September og det er vist derimellem man skal holde 3 ugers hovedsommerferie,så nærmere vil jeg ikke komme det før end bagefter ;-)

  Hej Anita.
  Ja - der er nok at se på derovre. Lidt spøjst at Washintog D.C. nærmest er blevet planlagt og bygget som Hovedstad fra starten af (næsten da)...næsten som Brazilia i Brasilien. Men mange af de amerikanske byer er jo "konstrureret" - du ved - rette linier, altså gaderne går vinkelret på hinanden o.s.v.

  SvarSlet
 4. Hej Jan
  Tanketorsk, selvfølgelig er der ingen grund til at annoncere hvornår man er på ferie - ikke alle er så ærlige som os ;-)

  SvarSlet