torsdag den 21. januar 2010

Der vaskes....og bortforklares.....

I forbindelse med det tragiske mord på en 20-årig pige i Herning er Ekstra-Bladet nu igang med en større operation Efterrationalisering. Som den eneste avis i landet bragte EB både navn og foto af den dengang sigtede person. Nu er man så igang med at (bort-)forklare sig og igen vise billede og navn men nu med at pågældende er uskyldig (dette efter at Politiet o.s.v.).

Det er jo som man kender Ekstra Bladet. Dømme folk før domstolene o.s.v.

...og det minder mig om følgende:

I den ishockey-klub jeg har været tilknyttet gennem mange år, var der for nogen år siden 2 unge knægte omkring de 20 år der røg i uføre. Begge var i den absolutte yder-kant af 1.holdet. Altså på bænken oftest eller med enkelte indhop i en 4.kæde. Det korte af det lange er, at den ene røg i snavs med narko og den anden i misforstået loyalitet hjalp ham. Kort og godt: de slog en mand ihjel p.g.a. narko-gæld. Det blev aldrig opklaret hvem af dem der trykkede på aftrækkeren; de beskyldte hinanden for det, så retten dømte dem in solidum samme straf: 10 års fængsel hver især.

EB og deres kumpan (Scanpix) tyv-stjal fra klubbens hjemmeside portrætfotos af 2 spillere og smækkede dem på forsiden med noget tekst a la "2 ishockey-stjerner myrder mand i narko-opgør"...........Problemet var bare, at det ene foto var af en forkert spiller, nemlig en af vores udenlandske spillere, som undrede sig over at han og en af de unge marginal-spillere var på forsiden; han forstod jo ikke dansk. Chokeret fik han sandheden at vide. Nåh - men EB blev gjort opmærksom på 1) forkert foto og 2) at de, EB/Scanpix havde stjålet billedet uden at spørge om lov. Problem løste de ved næste dag at bruge det rigtige foto - stadigt hugget uden tilladelse - (uden at nævne det i artiklerne......fejlen blev nævnt i en lille notits på side 47 eller lignende under/mellem de obskøne små annoncer).......

Så alt er ved det samme........stadig en lige rådden avis som den altid har været.

2 kommentarer:

  1. jeg giver dig så absolut ret, Jan....den er sgu noget værre snavs, rent ud sagt...slår plat på alt.....

    SvarSlet