tirsdag den 1. december 2009

2 måneder....

Så rundede vi d. 1.December og det betyder at vi nu har boet i vores nye hus i 2 måneder. Lillemor og jeg snakkede her forleden om at det nu var vores hjem. Hun tænkte ikke på det gamle hus mere; når hun tænkte på hjem, så var det der her, der var/er hjem. Jeg er bestemt glad for det, men har det nok lidt som de andre 3 gange vi er prøvet at flytte; der går lige lidt tid inden den her hjem-følelse er helt normal. Endnu er jeg da ikke gået eller kørt den forkerte vej når jeg har skulle hjem.

Og pokkerme om ikke "Yousee" har fundet ud af, at JEG havde ret. At jeg godt nok var tilmeldt og skulle betale for Fuld-pakken....men at jeg IKKE fik den. Nu var der (igen) en tekniker på besøg her og han konstaterede med det samme i Fordeler-skabet ude på vejen, at jeg IKKE havde Fuldpakken, men kun Mellem-pakken. Det fiksede han lige i løbet af 5 minutter og nu spiller maskineriet som det skal.

Iøvrigt - med de mange og de nye kanaler der kom her d. 1/11 så har jeg virkelig fundet og genfundet nogen Perler: Kanal Hovedstaden, DR K(ultur), DR 2, DK4, Sverige 1 og 2 samt Norsk RiksKringkasting (NRK 1). De 3 førstnævnte kanaler er rimeligt meget kulturelle, altså der vises dels kulturelle, men også en del historiske programmer og det er lige mig. Jeg kan mærke, at jeg virkelig har savnet at se de 2 svenske og det norske program. Det er rart at se og høre dem igen. For mange år siden, da vi boede i lejlighed og havde hybrid-net(kabel-tv), regnede Lillemor og jeg ud, at vi nok så ca. 75 % svensk TV, 20 % dansk TV og de sidste engelsksproget TV. Mærkligt, ikke ? Men det skyldes jo nok, at vi har familie i både Norge og Sverige og altid har holdt og stadig holder megen ferie i de 2 lande ligesom jeg jo ofte er derovre....fuglekiggeri i Skåne - det tager jo kun 35-40 minutter, så er jeg "hinsidan".

Apropos familie, så var min mormor norsk. Hendes forældre var fra Bergen og hed Thuesen (hvorfra jeg har mit mellemnavn = Thue). Min mormor var altså født Dagmar Elvira Atlanta Thuesen. Navnet Atlanta fik hun fordi hun var født midt ude på Atlanterhavet, fordi hendes forældre (min Oldeforældre, altså nogen af dem) da havde arbejde som henholdsvis Bådsmand og Kahytsjomfru på et af de der Emigrantskibe, der sejlede emigranter fra Skandinavien til USA der i slutningen af 1800-tallet. Spøjst, synes jeg.

Nåh - det er snart jul og det er jo en tid der er til megen glæde........og irritation. Irritation fordi jeg synes at det er ved at tage overhånd. Jeg synes sgu' at folk stresser lidt vel meget rundt og rundt og rundt. Bare det kunne blive noget mere simpelt det hele.

2 kommentarer:

 1. Hej Jan!
  Det med jul kan jeg dælme følge dig i. Det er gået helt amok efterhånden - dog måske alligevel lidt ned i år = det må være krisen - Vi flygter simpelthen ud af landet i år og "fejrer" jul i Slesvig som turister (bustur). Har gjort det samme 2 år i træk i Lubeck (2003+2004)!
  Fatter ikke at du kan forstå det svenske sprog - er nødt til at snakke engelsk med dem. Norsk kan dog lige gå an...
  Men svenske krimier og krimiserier (oversat) det dur!!!
  Rigtig god og fredelig jul ønskes herfra ;-)

  SvarSlet
 2. PS
  Tillykke med den vellykkede flytning...

  SvarSlet