mandag den 16. november 2009

Kommunevalg m.m.

Imorgen er der Kommune- og Regionsvalg. Og der bliver - ihvertfald her i sognet - gået til den med krum hals og foldede tæer. Lidt som sædvanligt altså. Oppositionen larmer op - selv SF'erne - og den "herskende magt" fremviser de historiske fact's.

Vi har Socialdemokratiskt flertalsstyre her og det har der været siden 1970 og det vil der forhåbentligt også være efter valget i morgen.

Med det mener jeg, at de - socialdemokraterne - igennem årene har gjort den her kommune til hvad den er idag: Vi har et Universitets-/Amtssygehus, vi har 4 Plejecentre, vi har adskillige afdelinger med beskyttede boliger, vi har mange skoler og mange institutioner med pladsgaranti, vi har nok nogen af landets billigste institutionstakster, vi har en rimelig infra-struktur trafikalt, vi har Medborgerhus, vi har Kultur-hus, vi har biograf, vi har 4 folkekirker, 1 katolsk kirke, 1 adventist kirke, 2 kirkegårde, jernbanestation med S-tog, busser, vi har både by- og landzone med marker og skov selvom vi kun har ca. 15 min. kørsel til KBH centrum med bil, vi har ca. det samme til at være "rigtig ude på landet", vi har ca. 40 min. kørsel til Malmø Centrum, lidt over 1 time til Odense, vi har 1 skøjtehal, 2 indendørs svømmehaller - det ene med 50 meter bassin, 3 idætshaller + skolernes gymnastiksale, indendørs tennishal og udendørs baner, 18 hullers golfbane, fodboldanlæg 3 steder i kommunen, atletikstadion, Squashhal med flere baner, Biograf og teater, 2 bibioteker, kro, hotel, indkøbscentere, kolonihaver, nytte- og pensionisthaver, Gymnasie, Tekniske skoler, Bo-steder for såvel psykisk handicappede som fysisk handicappede, Behandlingsinstitutioner, Natur-center med naturvejledere og meget mere.

Vi er vistnok landets 3. mindste kommune arealmæssigt; kun Fanø og Ishøj er mindre arealmæssigt, vi er kun 26.500 indbyggere, vores nabokommuner er, nævnt fra nord og med uret rundt Gladsaxe, København, Rødovre, Glostrup, Ballerup og Furesø (den gamle Værløse) kommuner.

Jeg kan altså ikke forestille mig, at noget parti skulle kunne gøre det bedre - tværtimod - jeg kan sagtens forestille mig 3 partier der vil forringe det.

Jeg er IKKE medlem af noget parti; kun socialist af overbevisning og livsindstilling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar