onsdag den 25. november 2009

Klima-topmøde og demonstranter

Sad lige her til aften og så i "Nyhederne" (Station/Kanal ??) at Politiets hemmelige opbevaringssted/fængsel - en lagerbygning i vistnok Valby - var blevet afsløret af aktivister som havde offentliggjort beliggenheden.

Der var også noget med at Politiet var ved at indrette hallen med "Bure" (vel celler ?)....

Og så var der et interwiev med en kvindelig aktivist, der meget indigneret sagde, at man da ikke kunne bure dem - aktivisterne - inde i de bure som dyr !!! Hvor til Politi-inspektør Per Larsen i et andet interwiev sagde, at de - aktivisterne - jo bare kunne overholde lov og orden, for så ville der ikke blive nogen problemer (=anvendelse af lagerets faciliteter).

Jeg har vistnok ofte gjort opmærksom på at jeg er socialist og en endog MEGET stor tilhænger af demokrati.....og dermed også en følgen af demokratiets vedtagne love, regler og forordninger.

Det betyder også at vi har ret til at forsamles og gøre opmærksomt på vores meninger bl.a. ved at demonstrere; altså benytte os af vore, i henhold til demokratiets love og muligheder, rettigheder. Men også kun dertil og ikke længere. Det vil sige, at bryder jeg disse spilleregler, så må jeg også tage de konsekvenser det medfører som f.eks. at blive arresteret/tilbageholdt uden at kny.

Så er det at jeg ikke fatter en aktivist som bl.a. den kvindelige ovenover: Forventer hun kaffe og kage og rundbordssamtale samt høvisk tale og opførsel af politiet EFTER at hun har brudt en Politi-linie, kastet sten og flasker og evt. molotov-cocktails efter politiet ? ??

Jeg spørger bare.

Iøvrigt mener jeg, at enhver person (uanset alder, køn, sted og anledning), der tager en (bro-) sten op og kaster den efter en f.eks. Politi-m/k, bør anholdes og anklages for MORD-FORSØG. Ingen kan være i tvivl om, at kaster man en sten/flaske eller lignende afsted mod et andet menneske, så KAN man risikere at slå dette menneske ihjel. Meningen med kastet af en sten/flaske må jo være at skade/slå ihjel.

Nåh, - nok om det. Vil bare håbe at folk tænker sig om mere end en gang. Vold har aldrig medført noget godt.

1 kommentar:

  1. Det her kan vi godt nok ikke blive uenige om! Men hver gang der bliver smidt med brosten eller lignende mod politiet, skulle man iflg. pressen nærmest tro at politiet havde gjort noget ulovligt - stillet sig i vejen for brostenene eller hvad ?
    Næh de bure lyder nærmest som et passende sted...

    SvarSlet