torsdag den 10. september 2009

Så skal man til det igen.........suk.

Min tillidsmand kom ned til mig idag og "tog min pc i besiddelse" for at vise mig følgende nyhed på HK Kommunals hjemmeside.

Regeringen er endnu engang gået grassat og det kommunale selvstyre sat ud af kraft.

Alt vedr. Pension, boligydelse, barselsdagpenge, børnebidrag og fri-pladser skal fjernes fra kommunerne og samles i 1 muligvis 5 landsdækkende centre.

OK - der kan da nok laves besparelser hist og her, men nærheden i forvaltningerne er borte. Nu skal hr. og fru Pensionist (og så er det ligemeget om det er folke- eller førtidspensionister/handicappede) fremover køre langt for at snakke med et menneske om deres pension, boligydelse, varmetillæg, tandlægeregning o.s.v., o.s.v. eller hænge i en tlf.kø (De er nu nr. 744 i køen) hvis de ellers når igennem tlf.slusen.

Virker det bekendt ? Det var det, der sket med de lokale kommunale skatteforvaltninger. Som en tyv om natten sørgede regeringen for at de blev nedlagt og samlet i nogen få skattecentre over det ganske danske land.....som de ovenikøbet igen nu er ved at samle til endnu færre.....med det resultat, at folke igen-igen skal hænge i en tlf.kø hvis de kommer igennem, at de ikke kan få ændret deres forskud her og nu o.s.v., o.s.v.

Jeg har arbejdet indenfor skattevæsenet i 33 år og var en af dem, der skulle overflyttes til staten i 2005 ved kommunalreformen. Jeg "undslap" for nu at prøve turen igen med Pensionsafdelingen hvor jeg nu arbejder. Mine gamle kolleger, som bl.a. tæller højtuddannede skatterevisorer, sidder i dag og sender Nummerplader ud til bilister, rykker arbejdsgivere for løn-indberetninger og lignende. Ligning og revision af firmaer og selskaber forefindes ikke mere. Der er frit slag for skattesnydere og tillige ind-drives deres restgælde ikke, da pantefogederne o.s.v., o.s.v. og samfundet dermed går glip af hundredevis af millioner i manglende skatteindtægter.

Et ar argumenter, har jeg hørt, for det med centraliseringer er, at folk idag kan benytte "nettet" til selvbetjening. Ved I hvormange pensionister, der har PC endsige ved hvordan man beytter den ? Eller almindelige folk ? Folke vil hellere komme til os for råd og vejledning, beregninger, få eller aflevere blanketter end forsøge at finde det på de ubehjælpsomme offentlige hjemmesider.

Det næste bliver vel, at folk selv skal operere sig med hjælp af en hospitalshjemmeside.

Nåh - vi har den regering vi har og som vi har fortjent.

Jeg er socialist og har været det siden min pureste ungdom. De her tiltag bestyrker mig bare i at den overbevisning stadig er den rigtige.

Der findes ikke nogen mere menneskefjendske/egoistiske partier end Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti og folk som stemmer på dem anser jeg stort set for det samme; måske ikke så meget menneskefjendske, men i det mindste meget egoistiske (lad de andre sejle deres egen sø).

3 kommentarer:

 1. Det er jo dybt, dybt godnat.. hvorfor kommer det her ikke i nyhederne, det er jo valgfusk af værste rang.. kors, jeg får lige en fredagsprop her, på dine og dine kollegers vegne.. og min egen..

  Hundehoveder og hængerøve, du.. ;) Jeg linker til dit indlæg, det her er rigtig vigtige nyheder...

  SvarSlet
 2. Folk ser som regel kun den indpakning regeringen kommer om pakkerne, nemlig den indpakning der hedder "besparelser", "500 mill.", "nedlægge 1000 job" (hvor er det lige vores allesammens fhv. beskæftigelsesminister nu er minister henne ?)....og så stemmer man efter det.

  SvarSlet
 3. Ja.. det er en af de slemme konsekvenser af skattestop, skattereform og ikke mindst strukturreformen..

  SvarSlet