søndag den 6. september 2009

En fødselsdagstur til Kerteminde og Fyns Hoved

Min søns Svigermor - Susanne - blev 50 år her engang i Juni måned. Nu er det sådan, at vi - Lillemor og jeg - kommer enormt godt ud af det med hans svigerforældre - Susanne og Bjarne. Vi ses jævnligt, er i sommerhus hos dem (med overnatninger i separat gæstehus hos dem), til fødselsdage o.s.v., o.s.v. (min søn er godt 30½ år og svigerdatter Rie bliver 27 år her i November og de har hængt og boet sammen (nogen år her i sognet, ca. 2½ år i Sverige, 1 år i Odense og nu på 2. år i Herning) i næsten 10 år snart. Faktiskt længe i så unge en alder, men der ligner de sørme Lillemor og mig og Rie's forældre). Så ja - vi har kendt hinanden længe nu. Vi var selvfølgelig inviteret med til Susanne fødselsdag. Hun ønskede sig intet specielt, så Lillemor og jeg blev enige om at give hende (og Bjarne) en tur - en oplevelsestur - i fødselsdagsgave, så hun fik et "gave-kort" med specificeret beskrivelse; Vi henter dem, vi kører til Kerteminde, vi ser Johannes Larsens hus og Museum, vi spiser frokost på havnen på "Restaurant Glaciet", vi kører til Fyns Hoved og går en tur, vi får kaffe m.m., vi tager hjem. Susanne (og Bjarne) skule altså bare "møde frem", så tog Lillemor og jeg os af resten. Her er lidt billeder fra turen:
Kafferast lige efter Storebæltsbroen. Et fast sted vi altid holder pause ved. Susanne, mig (hold kæft hvor jer er blevet hvidhåret) og Bjarne.
Johannes Larsen ejede 2 møller deraf navnet på hans hus: Møllegården/bakken. Dene ene mølle virker endnu; den anden er beboelse. Begge ligge lige ved hans hus. Vi startede med at se møllen.
Her er så hans hus med indgangen til venstre i det gamle gæstehus.Balkonen hvor Johannes Larsen havde soveværelse. Dengang var der på begge sider masser af Stære-kasser som han nød at lytte til. Nu er de ved at renovre, så mon ikke de igen opsætter de manglende stære-kasser ?


Atelierbygningen set fra syd med have-stuen (glashuset) med eksotiske blomster inden i.Mit favoritbillede af JL; Havlitter. Jeg har det indrammet som reproduktion herhjemme.
Gravænder - bare pragtfulde.I Parken. Moi, Bjarne og Susanne.

I Atelieret.

Stadig i atelieret. Lillemor, Susanne med Bjarne bagved.
Ved Restauarant Glaciet ved Havnen. Bjarne, Hr. Bredballe (moi) og Susanne. Dejlig udsigt, når man sidder derinde og spise. Glasvægge lige ud til havne-løbet lige overfor rest. Rudolf Mathies.


Efter frokost kørte vi til Fyns Hoved hvor vi først parkerede ved P-pladsen for enden af halsen ved Brydebjerg.


Det blæste en "stiv pelikan" og havde også lidt regn i luften, så vi gik - desværre - ikke turen rundt ude på selve Fyns Hoved, en tur der - hvis man går hele tiden - bare 40 minutter i pragtfuldt natur.


Vi kørte så tilbage de par hundrede meter eller tre til Korsøre Havn, hvor vi fandt læ, borde og bænke og her indtog kaffe m.m. På billedet ses Fyns Hoved mellem bilen og læ-skuret, hvor sidder Lillemor, Susanne og Bjarne.

Det var på trods af vejret en dejlig tur syntes alle. Personligt kan jeg aldrig blive træt af Kerteminde, Johannes Larsen og Fyns Hoved.

1 kommentar:

  1. nej hvor en dejlig tur, synes jeg...skønneste billeder du har taget.....og det er dejlige malerier, helt klart.....og turen til Fyns Hoved lyder spændende.....og sikken en service fra Jer...

    SvarSlet