lørdag den 8. august 2009

Surprise - en ny pensel med posten.......

Jeg havde helt glemt det/den. At jeg "for længe siden" = før min sommerferie, havde snakket med Aart De Vos i Århus om en lommepensel i Kolinsky-mårhår, som de godt nok havde på deres Internet-katalog, men ikke hjemme på lager og som de ville bestille med hjem, når de næste gang skulle have varer fra producenten.

I Rom var jeg jo faldet over en kunstnerartikelforretning og der købt lommepensel godtnok i en anden udformning men alligevel.

Men så igår Fredag dumpede der en mail ind i brevkassen, hvor Aart de Vos meddelte at nu var den kommet og sendt videre til mig. Og så idag, mens jeg gik og skrabede en million nedfaldsæbler sammen i forhaven, kom "Postmand Per" med brev-pakke fra Århus. Jeg må sige, at det er en smart tingest, den der pensel.

Her ses mine 2 gamle lommepensler til venstre; de er 9,5 cm i usamlet/beskyttet tilstand, og til højre min ny i metal og 14 cm i usamlet/beskyttet tilstand:

Her ses de 3 pensler i adskilt tilstand; bemærk at på den ny - til højre - er der aftaget en del som er skaft-forlænger og bemærk ligeledes at man på den ny ikke kan se penselhårene:


Her er de 2 gamle samlet/skruet sammen og på den ny er beskyttelsesrøret ført tilbage, således at hårene er kommet fri:

Og slutteligen er de alle samlet og klar til brug. De 2 gamle er 14,5 cm i samlet tilstand og den ny er 18 cm i samlet tilstand. Skidesmarte, ik' ?

At penslerne buer på billederne skyldes kameraets indstilling - de er skam helt lige. Faktiskt gør de 3,5 cm som den ny er længere end de gamle, at de ligger bedre i hånden "in action". Jeg må se at komme igang at bruge den. Forresten kostede den ny kr. 195 i indkøb + kr. 25 i forsendelse.

Og lige nu sidder jeg og lytter til "Tidens toner med meget mere". Inde hos mine naboer, Per og Helle, er der gang i den med Party-telt i haven o.s.v. Helle's forældre har Guld-bryllup og det bliver således holdt hos dem. Her i Herlev er vejret kanon og har været det hele dagen, så det er forhåbentlig dejlig fest de har/får derinde. De startede med "suppe, steg og is"og kl. 14 og nu danses der altså løs her kl. 20,45.

I morgen har de heldigvis lovet godt vejr her i omegnen. På Rasmines blog fandt jeg en omtale til et Bellman-arrangement i Parken på Sophienholm Slot ved Lyngby Sø og det vil Lillemor og jeg deltage i. Carl Michael Bellman er en af min favoritter og jeg har bl.a. en fantastisk Triple-CD med Trio CMB (hvori Fred Åkerström er hovedmanden) som jeg tit lytter til. Det er altså nogen herlige viser Bellman lavede dengang i slutningen af 1700-tallet i Stockholm. Jeg glæder mig til det arrangement.

2 kommentarer:

 1. God fornøjelse! Bagefter kan du passende fortælle om alt det, jeg er gået glip af :-)

  Har du fået kigget nærmere på Fred Åkerströms diskografi på Wikipedia - eller er det kun i forbindelse med Bellman, du er interesseret i ham?

  SvarSlet
 2. Hej Rasmine

  Jeg kender kun Fred Åkerström via Trio CMB. Vil checke lidt op på ham.

  Arrangementet på Sophienholm kunne næsten ikke være bedre. God musik, god mad og fantastiskt vejr.

  SvarSlet