søndag den 9. august 2009

Bellman dagen i Sophienholm's Park

Som skrevet i foregående indlæg, tog Lillemor og jeg på denne dejlige sommerdag ud til Sophienholm Slot ved Bagsværd sø. Der var jo dennehersens Bellman Dag med open air koncert i slotsparken.
Vi var der allerede ved 11,30-tiden selvom arrangementet først skulle starte kl. 14,00. Vi gik først en tur rundt parken og beså de skulpturer, blomster-bede o.m.a. der er der, for så at ende på Terrassen på Sophienholms bagside, hvor der er udsigt udover parken og Bagsværd sø. Her indtog vi så en ganske udmærket frokost; til mig en gevaldig tallerken med røget laks med salat, dressing og knust ristet rugbrød over + en ½ liter classic øl, til Lillemor en gang Cæsar-salat + Kildevand. Det var nogen gevaldige portioner. Mens vi spiste kunne vi se lydteknikere sætte højtalere og andet isenkram op ligesom der begyndte at komme folk med tæpper, have-stole, frokostkurve o.s.v. og begynde at indtage skråningen foran scenen. Vi sluttede af med en kande kaffe og æble-kage med vanilieflødeskum til....yum-yum.

Vi smed vores tæppe på græsset ca. en ½ time før start og nød folkelivet og især folks problemer med at sætte medbragte stole op på en skrånende græsplæne - det fremkaldte en del smil og mere frem.

Nåh - først var der noget snak af konferencieren Hans Brodersen og derefter præsentation af musikanterne: Julie Kristine Hjetland Jensen Vokal, Rikke Lie Flensburg vokal og guitar, Mikkel Engell vokal og guitar, Eva Skipper kontra-bas og Thomas Bornø på el-klaver. Her må jeg især fremhæve de 2 pige-sangere - sikke nogen stemmer de havde. De fremførte dels klassiske Bellman-sange og dels lidt moderniserede udgaver, altsammen godt. Der er ikke så meget at skrive om andet end at det var en rigtig god dag derude.

Hjemkommen til huset vores gik jeg igang med lidt æble-skrabning. Vi har et (1) æble-træ i forhaven med 1000-vis af æbler på. Heldigvis bær det kun æbler hvert andet år.
Jeg ved ikke om man kan fornemme hvormange der er på billedet her nedenunder, som bare er af nogle få grene.
Bunken herunder er resultatet af knap et døgns nedfald. Jeg plejer at fylde 3 af de her Kohberg-brødkasser 2-3 gange om ugen og køre dem på Genbrugsstationen. Det er virkelig utroligt så mange æbler der bare falder ned. Selvfølgelig spiser vi selv nogen på vanlig vis eller som æblegrød og æble-kage og også fryser nogen (skrællede og snittet i både) ned.......men ca. 98 % ryger direkte ud. Så mange er der. Ungerne på vejen har fået at vide at der er frit slag for æble-skud og hver morgen kan vi se at nogen (også voksne) lige slår et slag ind og napper et par stykker med i skole/på arbejde.5 kommentarer:

 1. Imponerende! Hvad er det for en sort?

  SvarSlet
 2. Hej Rasmine.

  Aner det ikke - synes nogen har snakket om "Ananas-æbler" eller ligende ....men det smager sk...godt; søde og saftige.

  SvarSlet
 3. Forresten - når jeg læser din omtale af Bellman-dagen, får jeg en fornemmelse af, at I ganske vist havde en hyggelig dag i smukke omgivelser, men at du/I heller ikke syntes, numrene var noget særligt (bortset fra pigernes stemmer) - eller tager jeg fejl?

  SvarSlet
 4. Njah - det var jo en noget anderledes fremførelse/versioner end man er vant til. De fleste synes jeg var OK - især fællessangene ;-) .Og som skrevet hos dig, skulle den mandlige sanger holde sig til guitaren. Pigerne var gode, men som du nok bemærkede, fremførte den ene en mandssang (fyldebøtte-obersten) og det dur ikke med en så lys stemme.

  Ja - dagen var god alt i alt. Godt vejr, gode mad o.s.v.

  SvarSlet
 5. "æblekage med vanilieflødeskum til..."
  hold da op hvor mine tænder løber i vand... ;-)

  SvarSlet