lørdag den 4. juli 2009

Lidt leg med nye akvarelfarver og pensler.

Under ferien i Rom i Juni erhvervede jeg mig dels nogen "rejse-pensler" (nogen der kan skilles ad og fylder 9 cm i adskilt stand) som jeg kan have løst i f.eks. en brystlomme, dels nogen almindelige pensler - alle med Kolinsky Mårhår og af mærket Da Vinci.

Derudover har jeg fået en flot, flot æske akvarel-farver (Winsor & Newton). Æsken, som er af rosentræ, skulle være en kopi af en slags som firmaet Winsor & Newton solgte i midten/slutningen af 1800-tallet. Æsken indeholder en indsats (Rosentræ forstås) med farver, en porcelænsblandeskål og et par pensler.

Nåh - i denne sommerfarve havde jeg sat mig for at sætte mig på den overdækkede terrasse og lege lidt med de nye ting. En hastig skitse af et Tempel fra Rom blev objektet, det skulle gå ud over. Her er lidt foto's:


Nåh - al begyndelse er svær og jeg har lidt problemer med at overføre billeder og få dem placeret ordentligt og i rækkefølge. Det er jo det med et nyt medie man skal lære at kende.

2 kommentarer:

 1. Hej Jan!

  Det er dejligt med ferie (fra fruen) så man kan få luftet det nye flotte udstyr ;-) Do carry on...

  SvarSlet
 2. hej Jan !

  Hvor er det flot.....smuk akvarel...du har da styr på det....skønne farver og kvalitetspensler....mårhårspensler er gode, men dyrere....jeg bruger også kunsthårspensler, når jeg har brug for at male meget fint og tyndt...bl.a. lige i øjeblikket maler jeg nogle spidse former og her er det godt at kunne nøjes med at bruge spidsen af penslen for at få så fin en spids på det malede....jeg bruger så acrylmaling fortyndet en anelse med vand ind imellem....men jeg har også mårhårspensler og de er altså gode, særligt fordi der ude i spidsen af penslen kuner et enkelt hår og det gør at man kan male ret så tyndt og fint....og de holder godt på malingen....man da acrylmaling tørrer ret hurtigt og særligt her i sommervarmen, så kan jeg være bange for at malingen tørrer for hurtigt ind forneden af penselhårene på mårhårspensler og defor bruger jeg kunsthårspensler der ikke er så dyre...fordelen ved kunsthårspensler er også at de holder formen..ingen hår der stritter, men mårhårspenslerne gør det selvfølgelig også hvis man passer godt på dem....og så er det jo en nydelse at have så smuk en pensel som mårhårspensler jo er....
  Hvor er du sød, Jan....det må være dejligt at være din kone og sådan at være savnet, når man kommer hjem.....jeg kender nu også det der med at spise nem mad eller købe maden, hvis man er alene hjemme...det er sjovere at lave mad,når man er flere.....
  D u har da absolut evner for akvarel ( og tegning ) og en skøn og dejligt terrasse..

  SvarSlet